Workshop 2 Agenda for A.15-05-002 et al.

Location: Hearing Room A

Dates: 9/21 and 9/22/2015

Time: 10:00 a.m. – 4:30 p.m.

WebEx Meeting number:	747 669 862
WebEx Meeting password:	Smap2015!
WebEx Meeting Link:	<u>https://van.webex.com/van/j.php?MTID=m4df3d3b0430c49248d42358e0197dba9</u>
Audio connection, toll-free:	866-859-2737
Participant code:	1682922

Day 1 (9/21)	Description of topic	Time
Introduction		10 - 10:30
Risk lexicon (coming to consensus before moving forward)	15-presentation by Risk Lexicon Working Group followed by discussion	10:30 - 11:30
break (5 minutes)		
Consideration of common risk management standards	Should the Commission adopt elements from risk management standards (ISO 31000, ISO 55001, or others)? What are their applicability or merits? What standards or elements should the Commission adopt?	11:35 - 12:00
lunch (1 hour)		12:00 - 1:00
Consideration of common risk management standards	continuation	1:00 - 1:30
break (10 minutes)		
Detailed analysis of utilities' risk-based decision making approach	Focus is on analyzing the integrated planning process between lines of business (asset families) and upper management at each utility. How is risk-based decision making made in shaping the final investment proposal? Some of the discussions will fold into the prioritization and optimization discussion in Day 2.	1:40 - 2:50
break (10 minutes)		
Detailed analysis of utilities' risk models	Detailed analysis and discussion of utilities' risk models, their strengths and weaknesses, and alternatives to their approaches.	3:00 - 4:30 (continued into Day 2 as necessary)

Day 2 (9/22)		
	Continued from Day 1. Detailed analysis and discussion of	
Continuation of detailed analysis and discussion	utilities' risk models, their strengths and weaknesses, and	10:00 - 11:00
of utilities' risk models from Day 1	alternatives to their approaches.	
break (5 minutes)		
Prioritization of risk mitigation, cost effectiveness, optimization	How is cost effectiveness considered? How is cost/benefit analysis considered in helping to prioritize risk control measures? Are portfolios optimized? What elements should be considered in optimization?	11:05 - 12:00
lunch (1 hour)		12:00 - 1:00
Prioritization of risk mitigation, cost effectiveness, optimization	continuation	1:00 - 2:00
break (10 minutes)		
Consideration of common risk model elements and approaches	What elements and approaches are common to each utility? Which common elements and approaches would be desirable and appropriate for adoption by the utilities and the Commision?	2:10 - 3:30
break (10 minutes)		
Data issues	What kinds of data are needed by the models? Lagging vs. leading indicator data. How would data sharing help?	3:40 - 4:15
Wrap-up		4:15 - 4:30